Ingredienten
4 stuks
Ossenhaas
1½ eetlepel
Olijfolie
3 tenen
Knoflook
3 takjes
Verse tijm
100 ml
Rode wijn
60 gr
Ongezouten roomboter
1½ eetlepel
Dijonmosterd
40 gr
Rucola
Kokkerellen maar!
Bestrooi de ossenhaas met peper en zout. Verhit de olie in een kleine koekenpan op hoog vuur en schroei de ossenhaas in 4-5 min. dicht, afhankelijk van de dikte. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de tenen knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en fruit de knoflook en tijm 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur 1 min. inkoken. Roer de boter en de mosterd erdoor en blijf roeren tot de boter helemaal is gesmolten. Breng de saus op smaak met peper.
Snijd het vlees in schuine plakken (trancheren). Leg de ossenhaas op een grote schaal en schep de saus erover. Garneer met de rucola.
Bron:
AH.nl