Ingredienten
Kokkerellen maar!
Haal de verse ribeye uit de koeling, dek af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen. Dit duurt ongeveer 30 min. Dep droog en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de ribeyes net in passen laat uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter begint te kleuren. Leg de ribeyes in de pan en bak op hoog vuur. Voor rare 1-2 min.; medium 2-3 min.; well done 4-5 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan te bewegen.
Leg de ribeye uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.